Skip to main content.
Begin van de inhoud.

One of a kind

One of a kind. Bomen uniek in hun soort, de bomen waar ‘Solitair’ voor staat. Je ziet een eenvoudig landschap voor je met één prachtig gevormd silhouet. Je bewondert een kunstwerk van de natuur.

Doorheen de jaren zijn dit type bomen steeds meer de kracht van ons bedrijf geworden. Zowel in eigen kwekerij, als op zoektocht doorheen Europa, verzamelen we die exemplaren die ons hart sneller doen slaan.

EEN EENVOUDIG LANDSCHAP MET ÉÉN PRACHTIG GEVORMD SILHOUET. EEN KUNSTWERK VAN DE NATUUR.
De rol van de context en omgeving valt niet te onderschatten. In deze omgeving komt onze Solitair-pot in combinatie met deze Pinus sylvestris 'Watereri' prachtig tot zijn recht.
Vaak is tijd en geduld de sleutel tot schoonheid. Soorten zoals deze Acer palmatum 'Dissectum Atropurpureum' krijgen door hun extreem langzame groei prachtige silhouetten.
Onze meest bijzondere stukken hebben elk hun eigen verhaal. Ze zijn niet perfect. Het is hun verleden, de ervaring die hen uniek maakt. Oude stamwondes krijgen de tijd om te herstellen en dragen bij tot het karakter van de boom.
Naast de bijzondere karakters, specialiseerden we ons ook in de maximale formaten die nog vervoerd kunnen worden. Afhankelijk van de context, kan formaat namelijk ook een rol spelen in de unieke sfeer die gecreëerd wordt. Zo kan er net bewust gekozen worden voor exemplaren die al groter zijn dan de woning of gebouw om zo het gevoel te creëren dat deze combinatie daar al altijd zo gestaan heeft.
Het persoonlijk uitkiezen van de meest geschikte exemplaren vinden we enorm belangrijk en we nemen er graag onze tijd voor. We houden van de fijne wisselwerking die kan plaatsvinden tussen (tuin)architect, aanlegger en klant.
Deze Acer campestre fascineert ons door het prachtige contrast van zijn eerder wilde, grillige, met mos begroeide stam en de fijn vertakte, zorgvuldig gesnoeide kruin.
BIJ VORMSNOEI IS HET ONS MENSELIJK INGRIJPEN DAT EEN BOOM IN EEN ANDERE, UNIEKE VORM GAAT BRENGEN. DIT STEEDS MET RESPECT VOOR DE INDIVIDUELE PLANT.
Een bekende traditie zijn de Japanse Niwaki (macrobonsai), waar generatie op generatie aan een boom gewerkt wordt voordat deze naar zijn eindbestemming gaat.
Soms ligt de kracht van het snoeien in het luchtiger maken van de kruin om zo de structuur nog mooier te accentueren.
Nog een manier waarop we graag unieke beelden creëren, is door niet met één solitair te werken, maar met groepen van planten.
In dit geval creëerden we een prachtige vorm door groepen van planten als één geheel te snoeien.
Een compositie van elegante Taxusbomen waarvan de kruinen één geheel vormen.
De Engelse topiary vormen zijn ook wereldwijd bekend. Deze traditie houden we graag mee in ere. Soms laten we ons inspireren door het klassieke, maar graag laten we ook onze fantasie zijn werk doen. Dit proberen we altijd met respect voor de individuele plant door te kijken welke basis er reeds in de plant aanwezig is.
Deze Amelanchier lamarckii kreeg de tijd om uit te groeien tot een prachtig volwassen exemplaar. Geschikt voor een stadstuin, grote tuin of park waar deze prachtig tot zijn recht zou kunnen komen. Wij zorgen graag voor een mooie selectie aan bomen, nadien is het aan de tuinarchitect en aanlegger om hun schoonheid volledig tot uiting te laten komen.